Wat doe ik

vd Velde IT Consultancy

DAILY OPS & MONITORING

Het monitoren en bewaken van de infrastructuur. Een belangrijke taak. Nagios en SCOMM, twee bekende in de monitoringswereld. Alerts, actie en reactie! Zelf actie ondernemen of delegeren? Volgens een helicopterview schat ik dit correct in. Incidentbeheer volgens ITIL of SCRUM. RFC's en projecten. Alles volgens planmatig werken.


RED HAT
& LINUX

Red Hat is naast Windows zeker een belangrijke speler in de wereld van de Infrastructuur. Allicht is het zelfs een grotere speler geworden. Red Hat op een VmWare platform loopt natuurlijk als een zonnetje. Ik heb mogen werken met Red Hat, CentOS, HP-UX en AIX. Natuurlijk probeer je op een Vm of op je laptop meerdere Linux varianten. Typen via de terminal in plaats van klikken met een muis. Krachtiger en sneller. Een terminal in plaats van een GUI! Welke prefeer jij?

ITIL
& SCRUM

Geeft het beestje een naampje zeg ik altijd. Beide zijn manieren om jouw of onze doelen te bewerkstelligen. Voor elk geldt, er zijn voor- en nadelen en beide zijn een leidraad voor de praktijk. Daily Standup, JIRA, Incident- of Problem Management. Ik heb in beide gevallen ruime ervaring opgedaan. Bij de Parnassia Groep gebruikte ik elke dag TopDesk en bij KLM OPS elke dag JIRA met haar Kanban board. Ik denk mee met de processen en probeer deze, waar mogelijk, te verbeteren.

Denkend aan verbeteringen voor de klant, de leverancier, het team of binnen het bedrijf van de opdrachtgever.


VMWARE
& VIRTUALISATIE

Beheer van VM's en virtuele omgevingen. Uiteraard komen items als Docker en Ansible steeds vaker voor. Ik heb reeds gewerkt met een omgeving van 3000+ VM's. Dat zijn er een hoop. Daar zaten ook reeds een hoop Docker Images tussen. Het beheer ervan is enigszins bekend. Docker en Ansible liggen zeker in de planning qua certificering. Wordt vervolgd!

BACKUP
& DATACENTER

Backup en data. Indien iemand niet het belang hiervan inziet, mag deze persoon zich even achter zijn oren krabben. HP3Par, TSM, Veaam, Commvault of HP Dataprotector. Enkele namen waar ik mee gewerkt heb. Elk bedrijf heeft zo zijn eigen (financiële) voorkeur, maar dat een correct werkende backup noodzakelijk is, moge duidelijk zijn.


HARDWARE
& LEVERANCIER(S)

De backbones van je Infrastructuur. Dell of HP? Ik ken de leveranciers en ik weet hoe ik met ze om dien te gaan. Er speelt een issue en logging dient verstuurd te worden of een Dell/HP Engineer dient ingepland te worden? Ik heb zelfs nog de nummers van Onsite Engineers in mijn telefoon staan. Soms ga je voor een moeilijk op te lossen hardware issue de hele wereld over. Van Ierland naar India en naar the USA. Hoe communiceer je optimaal met een Indiër?

IDRAC is bekend vanuit Dell. Niet geliefd bij alle beheerders kan ik je vertellen. De HP Superdome II 8s beheren, waarvan weinig knowhow aanwezig was in Nederland? It's all in the game..

Wat doe ik

TEAMWORK

Alle bovenstaande aspecten beheer je correct wanneer het aanwezig team goed samenwerkt. Overleg plegen, informatie halen en brengen, documentatie maken, transparant zijn, communicatief vaardig zijn, afspraken nakomen.

ZAL IK JE BELLEN?

Heb je vragen of opmerkingen over IT Consultancy of Webdesign? Wil je jouw netwerk vergroten? Vragen staat vrij!

Contact-terugbellen
Ik ga ermee akkoord dat mijn gegevens worden opgeslagen en verwerkt, conform het Privacy-beleid *

vd Velde Webdesign ©

is onderdeel van vd Velde IT Consultancy ©. Heb je hulp nodig bij het realiseren van jouw website? Zullen we samenwerken? Voor ZZP en MkB. Ik kan jou daarbij helpen. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel naar 06-30079414.